Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ проблем с датчик на кол. вал

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ проблем с датчик на кол. вал

Здравейте колеги.
    Моля Ви за съвет.Карам 147 започна да ми гасне по време на движение и след като поизстине си пали и работи до следващото достигане на 90 градуса.Имах грешка P0335
    смених датчика на коляновия вал но сега ми набива грешка
    P0336 .Къде е проблема???

Първоначално публикувано от Ivanmilanov Покажи съобщение
    Здравейте колеги.
    Моля Ви за съвет.Карам 147 започна да ми гасне по време на движение и след като поизстине си пали и работи до следващото достигане на 90 градуса.Имах грешка P0335
    смених датчика на коляновия вал но сега ми набива грешка
    P0336 .Къде е проблема???

Отново имаш проблем с тоя датчик - или е калпав или не си извадил стария О-пръстен от предния датчик и с новия са станали два и по тоя начин датчика ти е отдалечен от гривната за четене и ти прави проблеми!
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

датчика е хофер ,стария пръстен е изваден и колата работи нормално докато загрее
      до 90 гр. после светне жълтата лампа и грешката е р0336 . има ли нещо общо с темп. на мотора и колко е голямо значението за разстоянието между датчика и гривната.
      възможен ли е непрецизен монтаж.

Comment

датчика е хофер ,стария пръстен е изваден и колата работи нормално докато загрее
        до 90 гр. после светне жълтата лампа и грешката е р0336 . има ли нещо общо с темп. на мотора и колко е голямо значението за разстоянието между датчика и гривната.
        Разстоянието между челото на датчика и зъбите трябва да е в интервала 0.8 - 1.5 mm.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Hoffer - ясно!
          Сложи си Bosch или EPS!
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Въпрос на късмет, превантивно смених датчик КВ с EPS и след 2седмици се скапа, та върнах оригиналния и още работи.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
            X